Graveren voor juweliers en andere bedrijven

Graveren voor juweliers en edelsmeden

Steeds vaker werken we in opdracht van juweliers en edelsmeden. Omdat wij ons  hebben gespecialiseerd in het lasergraveren van foto's en vingerafdrukken in gouden en zilveren sieraden, weten steeds meer juweliers en edelsmeden ons te vinden. De juweliers die de eerste keer een gelaserd product van ons ontvangen krijgen meteen een lach op hun gezicht. Wij laseren de foto's namelijk natuurgetrouw, dus in de hoogst mogelijke kwaliteit. Wij doen dit al jaren met heel veel succes voor onze eigen klanten en hebben dus ook steeds meer juweliers en edelsmeden die nu plezier hebben van onze expertise.. 

Lasergraveren is een vak apart

Bedrijven die lasermachines verkopen, adverteren vaak met de tekst: lasergraveren is hetzelfde als iets uitprinten... Tsja, dan hebben die bedrijven zeker zelf nog niet gegraveerd met hun machines... Natuurlijk is een tekst of een vector heel gemakkelijk te graveren, dat kan iedereen eigenlijk wel. Maar een foto of een vingerafdruk graveren, dat vergt wel wat meer kennis en kunde. En dit is ook niet even uitgelegd aan iemand die al ervaring heeft in het vak. Tenminste, als men hetzelfde resultaat wil behalen als dat wij doen. Het begint al met de bewerking van de foto of vingerafdruk. Dit wordt allemaal met de hand gedaan door ons, dus geen presets die we even standaard gebruiken. Elke foto of vingerafdruk is anders en heeft een andere aanpak nodig.

Zilver en goud snijden in elke vorm

Vooral edelsmeden vragen regelmatig of we bijvoorbeeld een blaadje, bloem of een bepaalde vorm kunnen uitsmijden, omdat de klant dit graag toegevoegd wil hebben aan een sieraad. Met onze laser snijden we mooi en precies de meest uiteenlopende vormen uit zilver en of goud.

Productiewerk voor bedrijven

Al jaren voorzien we voor een klant van ons armbandsluitingen van diverse logo's. Verschillende merken kopen bij hen sluitingen in en wij voorzien ze van hun logo's. Dit varieert van merken die bijna niemand kent, tot grote internationale merken. Omdat we een speciale techniek toepassen op deze sluitingen, krijgen we steeds meer van dit soort opdrachten. Niet odat we goedkoper zijn, maar omdat we een beter en mooier eindresultaat leveren.

Lasergraveren als ambacht
Lasergraveren bestaat al best lang eigenlijk. Alleen zijn er nu steeds meer mensen en bedrijven die deze techniek aanbieden. Enerzijds omdat de lasermachines een stuk goedkoper zijn geworden en anderzijds omdat ze met de tijd mee moeten gaan. Helaas lukt het 90% van deze nieuwe graveerders niet om een perfect resultaat te behalen. Als het meer is dat een tekst of een logo, dan gaan er veel de mist in, zelfs bedrijven die zich specialist noemen. Lasergraveren is een echte ambacht aan het worden dus.
  Darek Ostrowski     26-11-2023 11:57     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.